PERSBERICHTEN

Kom naar de Viva Vita Beurs voor senioren op 1 en 2 november
in de Grote Kerk van Breda en ontmoet de Buurmannen

Stadsblad 1-2nov VivaVitabeurs

Binnenkort kunt u Huur dan een Buurman ontmoeten op de Viva Vita Beurs in de Grote kerk van Breda. Maak kennis met de Buurmannen en hoe ze u kunnen helpen met uw klussen en reparaties in en om het huis.

VivaVita – LifeStyle event voor actieve genieters!
Op zaterdag 1 en zondag 2 november a.s. is de Grote Kerk van 11 tot 17 uur het toneel voor het eerste Viva-Vita event in de regio Breda. Het gaat om met volle teugen en in elke fase van het leven genieten! Op het evenement laten de deelnemers zien hoe het in elke levensfase nog veel leuker en gemakkelijker kan en met welke producten, middelen en mogelijkheden.

Geschikt voor alle leeftijden
Iedereen is van harte welkom om te komen genieten en ontdekken tijdens Viva- Vita Breda. Wat niet wegneemt dat de beurs zich voor een belangrijk deel richt op de leeftijdscategorie vanaf 50 tot 70 jaar. Mensen die op zoek zijn naar andere mogelijkheden voor het besteden van de vrije tijd, bereid om het avontuur aan te gaan, horizonten te verleggen én die zoeken naar mogelijkheden om het leven te veraangenamen.

Kijk voor meer informatie op de site van Viva Vita Breda

____________________________________________________

Interne nieuwsbrief GGD Breda | Meldpunt Zorg & Overlast: Het Werkt!

Een dagje mee met.... Rubia Langeler

Vandaag wil ik jullie mijn succesverhaal bij Piet (naam verzonnen) vertellen.

Ik kwam met Piet in contact door de Thuiszorg. Zij hebben bij mij zorgen gemeld over Piet. Zij kwamen dagelijks zorg leveren aan Piet omdat hij zijn heup had gebroken. De thuiszorg maakte zich zorgen om zijn vervuilde woonsituatie. Piet is een alleenstaande man van 60 jaar en werkt als schoonmaker bij een groot bedrijf. Hij heeft geen groot netwerk en er komt eigenlijk nooit iemand op bezoek.

Toen ik voor het eerst samen met de thuiszorg op huisbezoek ging kwam ik inderdaad een vervuilde woonsituatie tegen met een grote lekkage in de keuken. Ik merkte ik dat Piet erg gemotiveerd was om zijn situatie aan te pakken, maar dat hij wel wat angstig was. Hij gaf aan dat hij al jaren aan het schoonmaken en opruimen van zijn woning wilde beginnen maar dat het er steeds maar niet van kwam.

Na een goed gesprek en een inventarisatie van de vervuiling ging ik zoeken naar een gepaste oplossing. Een grote schoonmaak leek me bij hem geen optie. Ik had iemand nodig die samen met Piet ging kijken wat er allemaal moest gebeuren in zijn huis, iemand die goed kan doorpakken maar ook iemand die Piet bij het proces betrekt. Via werk aan de wijk kwam ik in contact met Jos van Wonderen. Hij werkt voor de organisatie 'Huur dan een Buurman', dit is de Buurman die wel komt opdagen ;)

Nou zijn achternaam 'van Wonderen' zegt het eigenlijk al, want in een korte tijd heeft Jos bij Piet 'wonderen' verricht. Hij is begonnen aan de keuken en zie op de foto het eerste resultaat. Hij gaat de keuken straks nog mooier maken samen met collega Buurmannen, maar zo kan Piet in ieder geval al weer koken en afwassen. Jos en Piet kunnen samen erg goed optrekken en zijn nog steeds hard aan het werk in Piet zijn huis. Buurman Jos betrekt Piet overal bij en Jos denkt mee met Piet zijn portemonnee.
Naast Huur dan een Buurman heb ik ook een vrijwilliger ingezet om af en toe gezellig wat te gaan doen met Piet en om bijvoorbeeld samen met Piet zijn papierwerk uit te zoeken. Tot slot heb ik huishoudelijk hulp aangevraagd (tijdelijk) om Piet te leren hoe hij zijn huis netjes kan maken en netjes kan houden.

Ik heb nog wekelijks contact met Piet en het gaat erg goed met hem. Hij krijgt nu geen thuiszorg meer, want het gaat al weer een stuk beter met zijn heup. Hij gaat nu 3x per week naar zijn werk en er komt 1x per week huishoudelijk hulp. Ook heeft hij een goed contact met zijn vrijwilliger die hem bij veel zaken kan helpen. Jos knapt de ene ruimte na de andere op en Jos en Piet zijn zo goed op dreef dat Piet nu wilt dat Jos zijn hele woning op knapt!

Tevens is zijn sociale netwerk aan het groeien. Hij geeft aan dat hij eindelijk weer mensen thuis durft uit te nodigen. Hij geeft aan dat het misschien zo had moeten zijn dat hij zijn heup heeft gebroken, want nu is er tenminste verandering in zijn woonsituatie, maar ook in zijn leven!

Van dit verhaal word ik nou blij!

Rubia Langeler, GGD Breda

____________________________________________________

Huur dan een Buurman in de rubriek 
'Om de hoek' van ledenmagazine Rabobank

"Schilderij ophangen, stoepje ophogen, plafond witten. Weet u niet wie u voor dit soort klusjes kunt inschakelen? Huurdaneenbuurman.nl!
Handige mensen uit uw buurt lossen tegen betaling kleine en grote klussen op. Ze hebben het goede gereedschap en nemen de tijd voor u. Het bedrijf van Jos van Wonderen bestaat nu een jaar en wil uitgroeien naar een landelijk netwerk. Dan is Huurdaneenbuurman.nl altijd dichtbij!"

HDB RaboArtikel

RABO ledenmagazine 'Dichterbij' Amerstreek, editie voorjaar 2014. Foto: Rene Schotanus

____________________________________________________

Persbericht in 'Rondom de Toren' voor Traaierie 2013

"Hulp nodig? Huur dan een Buurman!

Op zondag 16 juni beleeft het nieuwe klusnetwerk 'Huur dan een Buurman' zijn officiële start op de jaarlijkse Traaierie in Terheijden. Van 11.00 tot 17.00 uur ontvangt Huur dan een Buurman u op feestelijke wijze.

Huur dan een Buurman is een groeiend netwerk van handige 'Buurmannen', ervaren klusjesmannen die u voor kleine klusjes en aanpassingen in en om het huis kunt inschakelen. Ideaal als er geen handige klusser in de buurt is die u kan of wil helpen. Een Buurman doet juist die klusjes waarvoor u nu nét geen klusbedrijf inschakelt. Hij is prettig in de omgang, luistert naar u en denkt mee met uw portemonnee. Voor hem is geen vraag te veel. Zo geeft Huur dan een Buurman bijvoorbeeld ook huiswerkbegeleiding en computer(bij)les. Of hij pakt grotere klussen samen met andere Buurmannen aan. Er is altijd wel een Buurman met ervaring op het gebied van uw vraag.
Hebt u ook van die klusjes die maar niet afkomen? Kom dan kennismaken met Huur dan een Buurman op de Traaierie! U kunt de Buurmannen persoonlijk een hand komen schudden onder het genot van een hapje en een drankje. Speciaal op de Traaierie heeft Huur dan een Buurman een kennismakingsactie voor u.

Bent u een behulpzame klusser (M/V) die van zijn hobby zijn werk wil maken? Kom dan vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden om u aan te sluiten bij de franchise-organisatie Huur dan een Buurman. Graag staan wij u te woord op de Traaierie op 16 juni in het centrum van Terheijden.

Tot dan!"

Streekblad Terheijden en Wagenberg 'Rondom de Toren', editie juni 2013.

HDB site adv opening

Facebook ikoon